Home > Recepten

Acquacotta 2 (tomaten-groentesoep met ei en kaas)

2 uien

2 stengels bleekselderij

1 teentje knoflook

1/2 dl olijfolie

600 gr tomaten

10 blaadjes verse munt

2 eieren

30 gr Parmezaanse kaas

4 sneetjes witbrood

peper, zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Italiaans (Toscane)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Ontvel de tomaten en snijd ze in kleine blokjes.

Snijd de ui in een fijne brunoise en de bleekselderij in dunne reepjes.

Bak de ui en de bleekselderij met de knoflook in de olie.

Blus het geheel af met 1 1/2 liter kokend water en voeg de tomaten en de munt toe.

Maak dobbelsteentjes van het brood en bak ze even in olie (Croûtons).

Doe de eieren en de geraspte kaas in een kom en meng ze door elkaar.

Voeg het ei-kaasmengsel in één keer aan de soep toe en blijf goed kloppen.

Schenk de soep in koppen en voeg de croûtons toe.