Home > Recepten

Courgettesoep met ham, romige

2 uien

1 kg courgettes

6 eetlepels boter

2 kruidenbouillontabletten

1 theelepel tijm

þ liter melk

þ liter water

4 takjes peterselie

100 gr achterham
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de uien en snipper ze fijn.

Was de courgettes, verwijder de kroontjes en snijd ze in stukken.

Verhit in een pan 2 eetlepels boter en fruit de ui ± 3 minuten.

Voeg de courgette, de bouillontabletten, de tijm, het water en de melk toe en laat ± 20 minuten koken.

Zet een draaizeef (passe-vite) op een andere pan, giet de soep erdoor en maal de courgette tot puree.

Laat afkoelen tot gebruik.

Knip de peterselie in een kopje fijn.

Snijd de ham in dunne reepjes.

Verwarm de soep al roerend ± 3 minuten en klop er van het vuur af de rest

van de boter door.

Verdeel de soep over 6 borden en strooi er de ham en de peterselie over.