Home > Recepten

Courgette-aardappelsoep

3 aardappelen (± 500 gr)

1 courgette (± 300 gr)

2 vleesbouillontabletten

4 takjes peterselie

10 sprietjes bieslook

1 pakje verse roomkaas met tuinkruiden á 150 gr

zout, peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in kleine blokjes.

Was de courgette en snijd hem in blokjes.

Doe de aardappel- en courgetteblokjes, 1 liter water en de bouillontabletten in een pan, breng het aan de kook en kook de soep met een deksel op de pan in ± 15 minuten zachtjes gaar.

Neem de pan van het vuur en pureer de blokjes met een staafmixer tot een mooie gladde soep.

Laat afkoelen en zet de pan tot het gebruik afgedekt in de koelkast.

Knip de bieslook en peterselie boven een kopje fijn.

Verwarm de courgette-aardappelsoep in ± 10 minuten zachtjes.

Voeg de verse roomkaas met kruiden toe en laat die al roerend zachtjes smelten.

Breng op smaak met zout en peper.

Schep de soep in 4 diepe borden en strooi er het kruidenmengsel over.

Notities

Serveer er soepstengels bij.