Home > Recepten

Pastinaken-currysoep

1 volle eetlepel korianderzaadjes

1 afgestreken theelepel komijnzaadjes

1 gedroogde rode peper

1 theelepel gemalen geelwortel (kurkuma)

1/4 theelepel gemalen fenegriek

1 middelgrote fijngehakte ui

1 grote teen knoflook, in de lengte in tweeën gesneden

1 grote pastinaak, geschild en in stukken gesneden

2 volle eetlepels boter

1 eetlepel bloem

1 liter runderbouillon

1/8 liter room

gehakte bieslook of peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maal de korianderzaadjes, komijnzaadjes, rode peper, kurkuma en fenegriek in een elektrische koffiemolen of stamp ze fijn in een vijzel. Zorg, dat

ze goed zijn gemengd.

Voor dit recept is niet alles van dit mengsel nodig, de rest kunt u in een goed afgesloten potje bewaren en gebruiken bij linzen of spinazie.

Smoor de ui, knoflook en pastinaak 10 minuten zachtjes in een gesloten pan in de boter.

Roer er de bloem en 1 eetlepel van het kruidenmengsel door en laat het geheel onder af en toe roeren nog 2 minuten bakken.

Voeg geleidelijk de bouillon toe en laat de soep pruttelen tot de pastinaak helemaal gaar is.

Pureer de soep in een foodprocessor of met een staafmixer en verdun haar eventueel met water.

Controleer de smaak.

Breng de soep weer tegen de kook aan en voeg de room toe. De soep mag nu niet meer koken.

Serveer de soep, bestrooid met bieslook of peterselie.

Notities

U kunt er in boter gebakken dobbelsteentjes brood bij geven.