Mosterdsoep 07 |
|
2 eetlepels boter 2 eetlepels bloem 6 dl kippenbouillon 3 dl melk zout, witte peper 1 1/2 eetlepel uiensap 2 losgeklopte eidooiers 3 eetlepels mosterd (bijvoorbeeld Doesburgse) 3 eetlepels room stijfgeslagen slagroom fijngehakte peterselie Variatie: Voeg 1 1/4 dl dubbele room toe. Koel de soep en serveer haar in gekoelde soepkommetjes. |
|
BereidingSmelt de boter tot ze begint te borrelen en strooi de bloem erover.Laat de roux al roerend ± 3 minuten uitzweten. Voeg geleidelijk de bouillon en de melk toe en laat de soep steeds roerend zachtjes koken tot ze glad en licht gebonden is. Maak de soep op smaak met wat zout, witte peper uit de molen en het uiensap. Vermeng de eidooiers, mosterd en room, roer er een kopje van de hete soep goed door en roer dit mengsel door de rest van de soep. Laat de soep heet worden maar niet koken. Controleer de smaak. Serveer de soep, versierd met toefjes slagroom en fijngehakte peterselie. |
Home > Recepten