Home > Recepten

Mosterdsoep met verse roomkaas

4 worteltjes

4 dl kippenbouillon

50 gr peultjes

150 gr verse roomkaas met knoflook en kruiden

2 dl slagroom

1 dl melk

2 eetlepels grove mosterd

versgemalen peper

1 1/2 eetlepel fijngeknipte bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de worteltjes in plakjes.

Breng de bouillon aan de kook en blancheer de wortelplakjes samen met de peultjes 5 minuten.

Neem ze met een schuimspaan uit de bouillon en houd ze warm.

Verkruimel de kaas, voeg deze samen met de slagroom, de melk en de mosterd aan de bouillon toe en laat de kaas al roerend smelten.

Breng de soep op smaak met wat peper.

Schep de groenten erdoor en warm goed door.

Verdeel de soep over 4 borden en garneer met de bieslook.