Home > Recepten

Kerrie-broccolisoep met appel en kruidenroom

1 ui

1 appel

150 gr broccoli

35 gr boter

2 theelepels kerriepoeder

35 gr bloem

7 1/2 dl kippenbouillon

1/2 dl koffieroom

2 eetlepels fijngesneden peterselie

4 eetlepels crème fraîche

versgemalen peper, zout
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snipper de ui.

Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

Smelt de boter en fruit de ui met het kerriepoeder goudgeel en glazig.

Roer de bloem erdoor en breng het aan de kook.

Schenk er beetje bij beetje de bouillon bij en breng dit al roerend aan de kook.

Voeg de stukjes appel en de koffieroom toe en laat de soep op laag vuur ± 15 minuten koken.

Neem 4 eetlepels van de appelstukjes uit de soep en pureer de soep met een staafmixer of wrijf haar door een zeef.

Voeg de broccoliroosjes toe en kook ze in ± 7 minuten beetgaar.

Roer de peterselie door de crème fraîche en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de achtergehouden appelstukjes over 4 borden en schep de soep erover.

Schep in elk bord een flinke lepel kruidenroom.