Home > Recepten

Tuinkerssoep 1

1 grote ui

4 lente-uitjes

450 gr waterkers

100 gr boter

80 gr bloem

6 dl kippenbouillon

4 1/2 dl water

zure room, ter garnering
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de ui, de lente-uitjes en de tuinkers grof.

Smelt de boter en voeg de uien en de tuinkers toe.

Verwarm het geheel op laag vuur onder voortdurend omscheppen ± 3 minuten tot de groenten zacht zijn.

Voeg de bloem toe en roer het geheel.

Voeg geleidelijk de met het water aangelengde bouillon toe en blijf roeren tot een glad mengsel is ontstaan.

Verwarm dit al roerend op matig vuur ± 10 minuten tot het kookt en dik begint te worden.

Houd het ± 1 minuut aan de kook en laat het dan afkoelen.

Giet kleine porties van het mengsel in de keukenmachine en mix tot een glad mengsel is ontstaan.

Giet de soep opnieuw in de pan en warm haar langzaam op.

Serveer de soep warm met een flinke lepel zure room.