Groentsoep met balletjes, zomerse maaltijd- |
|
4 bospeentjes 4 snijbonen 1 dunne prei 1 kleine rode paprika 1 maïskolf 200 gr rundergehakt 1 eetlepel Mexicaanse kruidenmix 25 gr boter 3/4 liter vleesbouillon 3 eetlepels vluggort |
|
BereidingSchrap de worteltjes en snijd ze schuin in dunne plakjes.Snijd de snijbonen schuin in stukjes van ± 2 cm. Snijd de prei in ringen van ± 1 cm en de paprika in reepjes. Snijd met een groot mes de maïskorrels van de kolf. Meng de Mexicaanse kruiden door het gehakt en rol er balletjes van. Smelt de boter in een pan en smoor de groenten ± 5 minuten. Voeg de bouillon, de gehaktballetjes en de vluggort toe en kook de soep in ± 10 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met Mexicaanse kruiden. Lekker met rozemarijnbrood. |
Home > Recepten