Rozemarijnbrood |
|
250 gr bloem 1 1/2 theelepel zout 1 zakje gedroogde gist 1 1/2 eetlepel olijfolie 2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijn 25 gr pijnboompitten |
|
BereidingVet een bakplaat in.Meng de bloem, het zout en de gist door elkaar, roer er 1 eetlepel olie, de rozemarijn en ± 1 1/2 dl warm water door en kneed alles met een mixer met deeghaken in ± 5 minuten tot een soepel deeg. Vorm van het deeg een rol van ± 3 cm dik, rol die op de bakplaat tot een spiraal op en laat het deeg op een warme plaats ± 1 uur rijzen. Verwarm de oven voor op 225°C. Bestrijk het gerezen deeg heel dun met de rest van de olie en druk er de pijnboompitten op. Bak het brood in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar. Serveer het warm of koud. |
Home > Recepten