Home > Recepten

Rozemarijnbrood

250 gr bloem

1 1/2 theelepel zout

1 zakje gedroogde gist

1 1/2 eetlepel olijfolie

2 eetlepels fijngehakte verse rozemarijn

25 gr pijnboompitten
  • Omschrijving recept: Brood
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vet een bakplaat in.

Meng de bloem, het zout en de gist door elkaar, roer er 1 eetlepel olie, de rozemarijn en 1 1/2 dl warm water door en kneed alles met een mixer met deeghaken in 5 minuten tot een soepel deeg.

Vorm van het deeg een rol van 3 cm dik, rol die op de bakplaat tot een spiraal op en laat het deeg op een warme plaats 1 uur rijzen.

Verwarm de oven voor op 225C.

Bestrijk het gerezen deeg heel dun met de rest van de olie en druk er de pijnboompitten op.

Bak het brood in het midden van de oven in 15-20 minuten bruin en gaar.

Serveer het warm of koud.