Caldo Verde 2 (Portugese groene soep) |
|
2 uien in dunne ringen 1 geperst teentje knoflook 2 eetlepels olijfolie 300 gr aardappelen in stukken 1 liter groentebouillon zout, peper 300 gr jonge groene kool in dunne reepjes 200 gr chorizo (Spaanse worst) in plakjes Gebruik in plaats van groene kool eens snijbiet, jonge boerenkool of waterkers. |
|
BereidingLaat de uien en knoflook in de olie ± 10 minuten zacht bakken.Voeg de aardappelen en de bouillon toe, breng het aan de kook en laat 20-30 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn. Pureer de soep en breng hem weer aan de kook. Breng met zout en peper op smaak. Voeg de kool en de chorizo toe en laat de soep nog ± 3 minuten zacht koken. Serveer er maïsbrood of stokbrood en zwarte olijven bij. Laat de uien en knoflook in de olie ± 10 minuten zacht bakken. Voeg de aardappelen en de bouillon toe, breng het aan de kook en laat 20-30 minuten koken tot de aardappelen zacht zijn. Pureer de soep en breng hem weer aan de kook. Breng met zout en peper op smaak. Voeg de kool en de chorizo toe en laat de soep nog ± 3 minuten zacht koken. Serveer er maïsbrood of stokbrood en zwarte olijven bij. |
Home > Recepten