Groenteconsommé |
|
Voor de bouillon: 3 mergpijpen 5 tot 6 liter water 4 kruidnagels 2 uien 3 wortelen 1 tak bladselderij 2 preien tijm, laurier 10 geplette peperkorrels zout Voor het klaren: 2 wortelen 1/2 stengel bleekselderij 2 preien 3-4 eetlepels tomatenpuree 1 teentje geplette knoflook 300 gr rundergehakt tijm laurier zout 5 geplette peperkorrels 12 tot 15 losgeklopte eiwitten Voor het garnituur: 2 wortelen 1/2 prei 2 stengels bleekselderij 2 tomaten 2 eetlepels gehakte peterselie |
|
BereidingBreng voor de bouillon de mergpijpen in 5-6 liter gezouten water aan de kook.Ontvet en schuim regelmatig af. Steek de kruidnagels op de uien. Voeg de gewassen ongesneden groenten en de kruiden aan de bouillon toe en laat 1 uur zachtjes koken. Ontvet en schuim regelmatig af. Giet de bouillon door een zeef. Klaren: Was de groenten, maak ze schoon en snijd ze in dobbelsteentjes. Vermeng ze met de tomatenpuree, de geplette knoflook, de kruiden en het gehakt en voeg er een beetje water bij. Vermeng dit met de losgeklopte eiwitten, giet de bouillon erover, breng het geheel al roerend aan de kook en laat het net onder het kookpunt 40 minuten trekken. Giet het geheel door een natte neteldoek. Snijd voor het garnituur de vaste groenten in kleine dobbelsteentjes, kook ze gaar en verfris ze. Deel de tomaten in vieren, verwijder de pitjes en snijd ze eveneens in dobbelsteentjes. Doe het garnituur in een soepterrine, giet er de kokende consommé over, versier met de gehakte peterselie en serveer. |
Home > Recepten