Groentesoep met ciabatta, Italiaanse |
|
200 gr champignons 1 gele paprika olijfolie 175 gr rauwe ham in blokjes 150 gr kleine broccoliroosjes 1 zakje Royaal Voor Twee tomatensoep 2 afbak ciabattabroodjes 1 kleine rode ui 2 pomodori tomaten 125 gr mozzarella 8 zwarte olijven zonder pit verse basilicum 1 eetlepel groene pesto een scheutje room 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 225°C.Maak de champignons en de paprika schoon en snijd de champignons in plakejs en de paprika in blokjes. Doe een scheutje olijfolie in de pan, bak eerst de paprika en de broccoliroosjes, voeg dan de champignons en de hamblokjes toe en laat alles mooi kleuren. Breng intussen 3/4 liter water aan de kook, voeg al roerend de soepbasis toe, breng weer aan de kook en laat de soep in 10 minuten gaar worden. Pel de ui en snijd hem in ringen. Snijd de tomaten, de mozzarella en de olijven in plakjes. Snijd de ciabatta doormidden, bestrijk het brood met olijfolie en bedek met plakjes tomaat en mozzarella. Schik hierop de blaadjes basilicum en garneer met de uiringen en olijven. Kruid met zout en peper en bak de ciabatta 7 minuten in een hete oven. Meng de groenten door de soep en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de soep over 2 kommen, schenk in elke kom een scheutje room en verdeel de rest van de kaas hierover. Geef de ciabatta erbij. |
Home > Recepten