Home > Recepten

Groentesoep met ciabatta, Italiaanse

200 gr champignons

1 gele paprika

olijfolie

175 gr rauwe ham in blokjes

150 gr kleine broccoliroosjes

1 zakje Royaal Voor Twee tomatensoep

2 afbak ciabattabroodjes

1 kleine rode ui

2 pomodori tomaten

125 gr mozzarella

8 zwarte olijven zonder pit

verse basilicum

1 eetlepel groene pesto

een scheutje room

3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Soepen; Italiaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°C.

Maak de champignons en de paprika schoon en snijd de champignons in plakejs en de paprika in blokjes.

Doe een scheutje olijfolie in de pan, bak eerst de paprika en de broccoliroosjes, voeg dan de champignons en de hamblokjes toe en laat alles mooi kleuren.

Breng intussen 3/4 liter water aan de kook, voeg al roerend de soepbasis

toe, breng weer aan de kook en laat de soep in 10 minuten gaar worden.

Pel de ui en snijd hem in ringen.

Snijd de tomaten, de mozzarella en de olijven in plakjes.

Snijd de ciabatta doormidden, bestrijk het brood met olijfolie en bedek met plakjes tomaat en mozzarella.

Schik hierop de blaadjes basilicum en garneer met de uiringen en olijven.

Kruid met zout en peper en bak de ciabatta 7 minuten in een hete oven.

Meng de groenten door de soep en breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de soep over 2 kommen, schenk in elke kom een scheutje room en verdeel de rest van de kaas hierover.

Geef de ciabatta erbij.