Home > Recepten

Rode bietensoep

1 ui

250 gr gekookte bietjes

3 pimentkorrels

3 eetlepels boter

1 1/2 dl appelsap

1 kruidenbouillontablet

2 eetlepels bloem

zout, peper

citroensap

4 eetlepels slagroom
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de ui.

Ontvel de bietjes en snijd ze in stukjes.

Kneus de pimentkorrels.

Verhit 1 eetlepel boter en fruit de ui ± 3 minuten.

Voeg de bietjes, het appelsap, 3 dl water, de piment en het bouillontablet toe en laat de soep ± 15 minuten zachtjes koken.

Zeef haar.

Smelt 2 eetlepels boter, roer de bloem erdoor en voeg scheutje voor scheutje de bietenbouillon toe, zodat een gebonden soep ontstaat.

Breng de soep op smaak met zout, peper en citroensap.

Klop de slagroom half stijf.

Schep de soep in 2 diepe borden en schep er een lepel room op.