Home > Recepten

Aardappelsoep, Hongaars

1 kg aardappelen

zout water

150 half-om-half gr gehakt

1 eidooier

zout, peper

1/2 theelepel paprikapoeder

3 eetlepels boter

1 liter bouillon

2 paprika's

4 harde paprikaworstjes

cayennepeper

1 bosje peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Hongaars
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen in gezouten water gaar.

Meng het gehakt met de eidooier, zout, peper en paprikapoeder, vorm er balletjes van en schroei die in de boter rondom dicht.

Pureer de aardappelen, roer de hete bouillon door de puree en breng de soep aan de kook.

Snijd de paprika in stukjes en de worst in plakjes.

Voeg de paprika, worst en gehaktballetjes aan de soep toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.

Breng de soep op smaak met cayennepeper en bestrooi haar met gehakte peterselie.