Home > Recepten

Aardappel-vissoep

4 aardappelen

1/2 groene paprika

150 gr kabeljauwfilet

1 pakje tomatensoep of 1 liter zelfgemaakte tomatensoep

1 theelepel gedroogde basilicum

3 tomaten

50 gr garnalen

50 gr gekookte mosselen

± 2 eetlepels koffieroom

zout, peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in kleine blokjes.

Maak de paprika schoon en snijd hem in stukjes.

Snijd de kabeljauw in blokjes.

Breng al roerend in een pan 1 liter water met de inhoud van het pakje soep aan de kook, voeg de aardappelblokjes, de kabeljauw en de basilicum toe en kook de soep in 10 minuten zachtjes gaar.

Ontvel intussen de tomaten, verwijder de pitjes en snijd ze in stukjes.

Roer de tomaten, de garnalen en de mosselen door de soep en laat ze in ± 3 minuten door en door heet worden.

Breng de soep op smaak met koffieroom, zout en peper.