Home > Recepten

Aardappelsoep 08 uit Midden- en Zuid-Limburg

1 kg geschilde aardappelen

2 penen

50 gr boter

2 eetlepels bloem

1 1/2 liter bouillon

2 glazen witte wijn

stukje foelie

1 gesnipperde ui

peper, zout

fijngehakte peterselie

bieslook of kervel
  • Omschrijving recept: Soepen; Nederlands (Limburg)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd 1 kg geschilde aardappelen en 2 penen in kleine stukjes.

Smelt 50 gr boter en roer er 2 eetlepels bloem door.

Giet er, zodra dit mengsel wat kleur heeft gekregen, geleidelijk 1 1/2 liter bouillon en 2 glazen witte wijn bij en voeg een stukje foelie toe.

Kook de aardappelen en de penen met 1 gesnipperde ui hierin gaar.

Breng de soep op smaak met peper, zout, fijngehakte peterselie en bieslook of kervel.