Home > Recepten

Venkel-vissoep, pittig

1 sjalotje

1 kleine venkel

2 eetlepels olijfolie

1/2 theelepel sambal oelek

1/2 eetlepel tomatenpuree

1 teentje knoflook

1 visbouillontablet

200 gr kabeljauwfilet

1 eetlepel Pernod of Ricard

zout, peper
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak het sjalotje en de venkel schoon en snijd ze fijn.

Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot en de venkel met de sambal en de tomatenpuree even aan.

Pers het teentje knoflook erboven uit en voeg 4 dl water en het bouillontablet toe.

Kook de groenten in ± 5 minuten zachtjes gaar.

Pureer de soep met een staafmixer.

Snijd de kabeljauw in stukjes, schep die door de soep en warm de soep nog ± 5 minuten zachtjes door tot de vis gaar is.

Breng de soep op smaak met Pernod, zout en peper.

Notities

Lekker met stokbrood.