Tomatensoep met ricottaballetjes, koude |
|
200 gr spinazie of borage* 2 eetlepels olie 1 geperst teentje knoflook 300 gr verse ricotta 2 eieren 50 gr geraspte Parmezaanse kaas 1 eetlepel boter 1 eetlepel bloem zout, peper, nootmuskaat 1 liter groentebouillon (van tablet) 1 schoongeboende sinaasappel 1 liter tomatensap 2 eetlepels grofgesneden bieslook 2 stengels bleekselderij in lange dunne reepjes De ricottaballetjes worden in Italië met borage (komkommerkruid) gemaakt. Borage is in de winter moeilijk verkrijgbaar; u kunt het eventueel bij de groenteman bestellen. Spinazie is echter een goede vervanger. |
|
BereidingBlancheer de spinazie ± 1 minuut in ruim kokend water, laat uitlekken, druk het vocht eruit en snijd de groente fijn.Bak de spinazie en de knoflook zachtjes in de olie. Meng de ricotta met de eieren, de Parmezaanse kaas, het spinaziemengsel*, de boter, de bloem, zout en nootmuskaat. Breng de bouillon aan de kook. Laat met 2 lepels balletjes van het ricottamengsel in de bouillon glijden. Schep de balletjes, als ze boven drijven, uit de bouillon en laat ze op een doek uitlekken. Trek reepjes schil van de sinaasappel. Pers de sinaasappel uit en meng het sap met het tomatensap, zout en peper. Verdeel de ricottaballetjes over de borden en schenk de soep erover. Bestrooi met de bieslook, de bleekselderij en de sinaasappelschil. Deze soep wordt koud geserveerd, maar u kunt haar ook warm serveren. Verwarm dan het tomatensap met het sinaasappelsap, zout en peper. Laat de ricottaballetjes daarna voorzichtig in de soep glijden, ze zullen iets smelten. |
Home > Recepten