Home > Recepten

Gazpacho 4

500 grofgesneden ontvelde tomaten

1/2 grofgesneden geschilde komkommer

1/2 grofgesneden ui

1/2 grofgesneden van zaad ontdane groene paprika

2 grofgesneden teentjes knoflook

3 eetlepels witbroodkruim

1 eetlepel wijnazijn

1 theelepel zout

2 theelepels olijfolie

mespunt cayennepeper

mespunt gedroogde kruizemunt

1/2 theelepel majoraan

ijsblokjes



Voor de garnering:

blokjes gebakken brood

1 kleingesneden ui

1/2 in blokjes gesneden komkommer

1/2 in stukjes gesneden van zaad ontdane groene paprika

2 fijngeprakte hardgekookte eieren

4 in blokjes gesneden van zaad ontdane tomaten
  • Omschrijving recept: Soepen; Spaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de tomaat, komkommer, ui, paprika, knoflook en witbrood in een mengbeker en klop alles met de mixer tot een puree.

Meng er 5 dl water, de azijn, zout, de olijfolie en de kruiden door.

Laat de soep 2 uur in de koelkast koud worden.

Roer alles voor het opdienen nog even door en serveer de soep in een soepterrine.

Doe er vlak voor het opdienen wat grofgehakte ijsblokjes in.

Zet alle ingredienten voor de garnering in aparte schaaltjes op tafel en laat een ieder die naar eigen smaak aan de soep toevoegen.