Home > Recepten

Gazpacho 7

2 1/2 dl tomatensap

2 tenen knoflook

1/2 komkommer

1 groene en 1 rode paprika

1 ui

700 gr tomaten

3/4 dl olijfolie

2 eetlepels wijnazijn

zout, peper

1 theelepel majoraan

1 theelepel basilicum
  • Omschrijving recept: Soepen; Spaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Schil de komkommer en snijd hem in stukjes.

Verwijder de zaden en zaadlijsten van de paprika's en snijd de paprika's in stukjes.

Pel de ui en snijd hem in stukjes.

Blancheer de tomaten, ontvel ze, verwijder de zaden en snijd ze in stukjes.

Hak de kruiden fijn.

Pel de teentjes knoflook, persze uit en doe er een beetje zout bij.

ureer alle ingredienten in een mengbeker en voeg het tomatensap toe (neem wat meer als de soep te dik is).

Zet de soep een paar uur in de koelkast.

Roer voor het serveren goed door.

Notities

Als u er schaaltjes met extra ingredienten zoals in stukjes gesneden olijven, stukjes komkommer en hardgekookte eieren bij geeft, heeft u een volledige maaltijd.

Als het gerecht als voorgerecht dient, geef dan niet te grote porties, want de soep is erg machtig.