Home > Recepten

Gazpacho 8

4 flinke vleestomaten

1 rode en 1 groene paprika

1 komkommer

2 uien

100 gr broodkruim

3 witte boterhammen

1 dl rode wijn

4 dl water

2 eetlepels wijnazijn

7 eetlepels olijfolie

2 tenen knoflook

tabasco
  • Omschrijving recept: Soepen; Spaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

(voorgerecht voor 4 personen, hoofdgerecht voor 2 personen)



Ontvel de tomaten' snijd ze doormidden, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snijd ze in stukken.

Week op een bordje het broodkruim in de rode wijn.

Was de paprika's, snijd 1/2 rode en 1/2 groene paprika in kleine stukjes, zet die apart in schaaltjes en snijd de andere helften in grote stukken.

Snijd 1 ui in stukjes, doe die in een schaaltje en snijd de andere ui in grote stukken.

Snijd 1/2 komkommer in stukjes, doe ze in een schaaltje en snijd de andere helft in grote stukken.

Pureer de in grote stukken gesneden groenten met het broodkruim goed in een foodprocessor.

Voeg er daarna scheutje voor scheutje en al roerend het water, de azijn en 4 eetlepels olijfolie bij.

Pers de knoflook boven de soep uit en voeg naar smaak tabasco toe.

Laat de soep in de koelkast door en door koud worden.

Ontkorst de boterhammen, snijd ze in niet te kleine blokjes, bak die in de rest van de olijfolie rondom goudbruin en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Notities

Serveer de soep wordt rechtstreeks uit de koelkast en geef er de kleingesneden groenten in de schaaltjes en de croûtons bij.