Home > Recepten

Gazpacho 9

5 oude witte boterhammen

olijfolie

500 gr grote pomodori of vleestomaten

1 kleine groene en 1 kleine gele paprika

1 kleine komkommer

1 ui

2 teentjes knoflook

2 eetlepels azijn

2 theelepels suiker

zout, cayennepeper
  • Omschrijving recept: Soepen; Spaans
  • Bron: Àstrid Veltman

Bereiding

Verwijder de korsten van de boterhammen, snijd 3 boterhammen in blokjes van 1/2 cm en bak die in 4 eetlepels olijfolie bruin.

Ontvel de tomaten.

Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten.

Schil de komkommer.

Snijd van 1 tomaat, 2 halve paprika's en een stukje komkommer heel kleine blokjes en doe die in schaaltjes.

Pureer in een foodprocessor 2 boterhammen, de rest van de tomaten, paprika en komkommer, de ui en 1/2 dl olijfolie, de azijn en de suiker.

Voeg 1/4 liter koud water toe en breng de soep op smaak met een snufje zout en een snufje cayennepeper.

Laat de soep in de koelkast goed koud worden.

Roer er vlak voor het serveren wat ijsblokjes door en geef de schaaltjes groenten en croûtons erbij.