Home > Recepten

Zalm met gazpacho, huisgerookte

zalmfilet

zout, peper

gemalen koriander

olijfolie



Voor de gazpacho:

1 cl sherryazijn

1 mespunt mosterd

50 gr komkommer

1 1/2 vleestomaat

1/2 rode paprika

1/2 gele paprika

1 teentje knoflook

1 mespuntje rode Spaanse peper

30 gr vers broodkruim
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Soepen; Spaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de zalmfilet (schoongemaakt door uw visman) in met olijfolie, bestrooi de vis met het zout, de peper en de koriander en leg hem in een gesloten verpakking enkele uren in de koelkast.

Leg de zalmfilet dan in een rookoventje en rook hem 18 minuten bij 30°C.

Verpak de vis zeer goed en leg hem een nacht in de koelkast om de smaken goed door te laten trekken.

Snijd de zalm de volgende dag in mooie dunne plakjes.

Ontdoe alle groenten van schil en zaad.

Draai alle ingredienten voor de gazpacho door de fijne plaat van de gehaktmolen en breng op smaak met zout en peper.

Dresseer deze gazpacho om de dun gesneden zalm.