Home > Recepten

Tomatensoep 04

50 gr spek

2 kleingesneden peterseliestengels

1/2 laurierblaadje

6 peperkorrels

wat boter

een kleine wortel

een ui

150 g rijst

2 liter vleesbouillon

750 gr verse tomaten

50 gr boter

zout en peper

2 dl room

geroosterde blokjes brood

Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak 50 gr spek met 2 kleingesneden peterseliestengels, 1/2 laurierblaadje en 6 peperkorrels in wat boter.

Snijd een kleine wortel en een ui in kleine blokjes en voeg ze toe.

Voeg 150 gr rijst en 2 liter vleesbouillon toe en laat dit langzaam 1 uur doorkoken.

Snijd 750 gr verse tomaten in stukken.

Smelt in een ovenschaal 50 gr boter en doe de tomaten erbij.

Dek de schaal af en zet hem in de oven tot alle vloeistof is verdampt.

Voeg de tomaten dan aan de soep toe en laat deze 10 minuten doorkoken.

Breng de soep op smaak met zout en peper en haal haar door een zeef.

Breng de soep nogmaals aan de kook en maak af met 2 dl room.

Geef er geroosterde blokjes brood en Parmezaanse kaas bij.