Home > Recepten

Tomatensoep 05

1 liter water met zout of bouillon

8 trostomaten of 500 gr soeptomaten

4 witte peperkorrels

75 gr ui

1 laurierblad

40 gr bloem

40 gr boter

citroensap

peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de tomaten schoon, was ze kneus ze en laat ze in de bouillon of het kokende water met zout, de peperkorrels, het laurierblad en de gesnipperde ui 10-15 minuten fijn koken.

Giet het vocht door een zeef en wrijf de tomaten er zoveel mogelijk door.

Smelt de boter, strooi er de bloem bij, roer de klontjes weg en voeg de gezeefde soep langzaam en flink roerend toe.

Kook de soep, onder regelmatig roeren, in ± 10 minuten gaar en voeg wat citroensap toe.

Maak de soep af met fijngeknipte peterselie.