Home > Recepten

Tomatensoep met kip

1 kg tomaten

2 kippenbouillontabletten

1 stengel bleekselderij

3 plakjes kipfilet (vleeswaren, ± 50 gr)

(versgemalen) zwarte peper

(staafmixer of keukenmachine)
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Houd 1 tomaat achter, was de rest van de tomaten en snijd ze in vieren.

Breng in een pan 1 liter water aan de kook.

Kruis de tomaat in, dompel hem enkele seconden in kokend water onder, spoel hem onder koud water af en ontvel hem. Snijd de tomaat in vieren, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees klein.

Voeg de rest van de tomaten aan het kokende water toe en verkruimel er de bouillontabletten boven.

Breng het water weer aan de kook en laat het onafgedekt ± 12 minuten doorkoken.

Was intussen de bleekselderij en snijd die in dunne plakjes.

Snijd de kipfilet in reepjes.

Pureer de tomaten met een staafmixer of in een keukenmachine tot soep (of wrijf ze boven een kom door een zeef).

Wrijf de soep boven een andere pan door een zeef en breng de soep opnieuw aan de kook.

Voeg de bleekselderij en kipfilet toe en laat die ± 3 minuten meekoken.

Schep de soep in vier diepe borden, verdeel de tomaatblokjes erover en bestrooi met peper.