Home > Recepten

Tomatensoep met banaan

1 kg tomaten

1/2 liter vleesbouillon

zout

2 middelgrote uien

4 bananen

2 eetlepels olijf- of maïsolie

2 theelepels maïzena

4 eetlepels room

witte peper

2-3 eetlepels kokosrasp
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was 1 kg tomaten, snijd ze in grove stukken en doe ze met 1/2 liter vleesbouillon en zout naar smaak in een pan.

Laat dit op matig vuur stoven tot de tomaten uiteen vallen.

Snipper 2 middelgrote uien en snijd 4 bananen in plakjes.

Verhit in een andere pan 2 eetlepels olijf- of maïsolie en laat de uien hierin al omscheppend glazig worden.

Voeg de banaan toe, bak die even om en om en druk ze daarbij met een spatel iets aan.

Doe er door een zeef de tomaten met de bouillon bij en meng alles goed.

Vermeng 2 theelepels maïzena met 4 eetlepels room en bind de soep al roerend met dit papje.

Breng de soep tenslotte met gemalen witte peper op smaak en strooi er vlak voor het serveren 2-3 eetlepels kokosrasp over.