Home > Recepten

Tomatensoep, pittige gevulde

3 tomaten

1/2 bakje champignons

1 grote ui (of 1 kleine ui en 1 kleine prei)

1/2 (groene) paprika

2 verse tomaten

1 blik tomaatstukjes

1 bouillontablet

melk

wat bloem

ketjap

cayennepeper, zwarte peper

basilicum (het liefst verse)
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de champignons, de ui en de paprika in stukken en de verse tomaten in dunne halve plakjes.

Doe een klontje boter in een flinke soeppan en fruit daarin de champignons en de ui.

Strooi er naar smaak peper en cayennepeper over en voeg de basilicum toe.

Draai het vuur lager, strooi er wat bloem over (het mag flink wit worden) en roer die goed door.

Zet het vuur weer hoger, voeg 3/4 liter water toe en roer goed, zodat er geen klontjes in de soep komen.

Voeg dan het verkruimelde bouillontablet, de stukjes tomaat uit blik en de paprika toe en roer opnieuw.

Leg het deksel op de pan en laat de soep 5-10 minuten zachtjes koken.

Roer nogmaals en voeg naar smaak ketjap toe.

Voeg de schijfjes tomaat en melk naar smaak toe en laat de soep nog even pruttelen.