Home > Recepten

Tomatensoep, Portugese

100 gr magere spekblokjes

1 grote ui

1 teentje knoflook

1 blikje tomatenpuree

2 grote vleestomaten

peterselie

selderij

tijm

laurier

1 theelepel gedroogde basilicum

klein schepje suiker

2 eetlepels rijst

zout
  • Omschrijving recept: Soepen; Portugees

Bereiding

Laat het spek zachtjes uitsmelten en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook, maar laat deze niet bruin worden.

Voeg er de tomaten bij, gepeld, van vocht en pitjes ontdaan en in stukken gesneden.

Laat die even meefruiten.

Voeg er dan 1 1/4 liter water bij, waar de tomatenpuree, fijngehakte peterselie en selderij, wat tijm en laurier, de basilicum, suiker, zout en rijst zijn doorgeroerd.

Laat de soep zo in ongeveer 20 minuten gaar koken.

Strooi er wat verse peterselie over.