Home > Recepten

Tomatensoep, zoetzuur

800 gr rijpe tomaten

1 ui.

1 prei (alleen het wit)

2 sjalotten

3-4 eetlepels zonnebloemolie

1 1/4 liter kippenbouillon

1/2 theelepel witte peper

zout naar smaak

2 theelepels suiker

1 theelepel gemberpoeder

eventueel 3-4 fijngehakte gemberbolletjes op siroop met 2 eetlepels siroop (laat de suiker dan weg)

1 1/2 eetlepel maïzena

3-4 eetlepels water

fijngesneden sjalot of prei
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Blancheer 800 gr rijpe tomaten, ontvel ze en snijd ze in stukjes.

Pel en snipper 1 ui.

Maak 1 prei (alleen het wit) en 2 sjalotten schoon en snipper ze fijn.

Verhit 3-4 eetlepels zonnebloemolie in een braadpan en fruit de ui, tomaat, sjalot en prei hierin 4 minuten.

Pureer dit mengsel.

Verwarm 1 1/4 liter kippenbouillon en meng er de tomatenmoes, 1/2 theelepel witte peper, zout naar smaak, 2 theelepels suiker en 1 theelepel gemberpoeder door..

Voeg eventueel 3-4 fijngehakte gemberbolletjes op siroop met 2 eetlepels siroop toe (laat de suiker dan weg).

Breng de soep aan de kook en laat haar ± 2 minuten pruttelen.

Vermeng 1 1/2 eetlepel maïzena met 3-4 eetlepels water en bind hiermee de soep al roerend.

Breng op smaak met fijngesneden sjalot of prei en serveer direct.