Tomatensoep, zoetzuur |
|
800 gr rijpe tomaten 1 ui. 1 prei (alleen het wit) 2 sjalotten 3-4 eetlepels zonnebloemolie 1 1/4 liter kippenbouillon 1/2 theelepel witte peper zout naar smaak 2 theelepels suiker 1 theelepel gemberpoeder eventueel 3-4 fijngehakte gemberbolletjes op siroop met 2 eetlepels siroop (laat de suiker dan weg) 1 1/2 eetlepel maïzena 3-4 eetlepels water fijngesneden sjalot of prei |
|
BereidingBlancheer 800 gr rijpe tomaten, ontvel ze en snijd ze in stukjes.Pel en snipper 1 ui. Maak 1 prei (alleen het wit) en 2 sjalotten schoon en snipper ze fijn. Verhit 3-4 eetlepels zonnebloemolie in een braadpan en fruit de ui, tomaat, sjalot en prei hierin 4 minuten. Pureer dit mengsel. Verwarm 1 1/4 liter kippenbouillon en meng er de tomatenmoes, 1/2 theelepel witte peper, zout naar smaak, 2 theelepels suiker en 1 theelepel gemberpoeder door.. Voeg eventueel 3-4 fijngehakte gemberbolletjes op siroop met 2 eetlepels siroop toe (laat de suiker dan weg). Breng de soep aan de kook en laat haar ± 2 minuten pruttelen. Vermeng 1 1/2 eetlepel maïzena met 3-4 eetlepels water en bind hiermee de soep al roerend. Breng op smaak met fijngesneden sjalot of prei en serveer direct. |
Home > Recepten