Home > Recepten

Boerentomatensoep

1 liter kippenbouillon

1 stuk zwoerd van spek of ham

1 ui

1 stuk winterwortel

2 eetlepels boter

2 eetlepels bloem

1 kg verse tomaten

1 laurierblad

peper, zout
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de bouillon zelf of neem een pot kant-en-klare bouillon.

Snijd het stuk zwoerd in stukjes en zet het in een droge pan even aan (het zwoerd geeft de tomatensoep een heel specifieke smaak).

Doe er dan de boter bij en fruit de gesnipperde ui en de in blokjes gesneden wortel daarin.

Strooi, als de ui glazig is, de bloem erover en laat die, al roerend, even gaar worden.

Giet dan scheutje voor scheutje de bouillon in de pan en blijf roeren tot de soep licht is gebonden.

Doe de in vieren gesneden tomaten en het laurierblaadje in de pan en laat de soep 20 minuten tegen de kook aan trekken.

Draai of druk de soep door een de zeef en breng haar op smaak met peper en zout.

Notities

Geef er stokbrood bij.