Home > Recepten

Paradeissuppe (Oostenrijkse tomatensoep)

750 gr rijpe tomaten

1/2 liter water

100 gr wortelen

1 ui

50 gr peterseliewortel

100 gr knolselderij

50 gr boter

30 gr bloem

bouillon

1 laurierblad

1 kruidnagel

10-20 gr suiker

citroensap

room

strooiaroma

suiker

zout

citroenschil

20 gr gekookte vermicelli of gekookte rijst
  • Omschrijving recept: Soepen; Oostenrijks
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de tomaten, snijd ze in stukken, kook ze in het water in ± 15 minuten gaar en wrijf ze door een zeef.

Maak de groenten schoon, snijd ze klein en smoor ze in de boter half gaar.

Strooi er de bloem over en roer die met wat bouillon glad.

Voeg de groentemassa met alle kruiderijen bij de tomatenpuree en laat alles nog ± 15 minuten koken.

Zeef de soep en breng haar eventueel met wat strooiaroma op smaak.

Voeg tenslotte een scheutje room en de vulling toe.