Paradeissuppe (Oostenrijkse tomatensoep) |
|
750 gr rijpe tomaten 1/2 liter water 100 gr wortelen 1 ui 50 gr peterseliewortel 100 gr knolselderij 50 gr boter 30 gr bloem bouillon 1 laurierblad 1 kruidnagel 10-20 gr suiker citroensap room strooiaroma suiker zout citroenschil 20 gr gekookte vermicelli of gekookte rijst |
|
BereidingWas de tomaten, snijd ze in stukken, kook ze in het water in ± 15 minuten gaar en wrijf ze door een zeef.Maak de groenten schoon, snijd ze klein en smoor ze in de boter half gaar. Strooi er de bloem over en roer die met wat bouillon glad. Voeg de groentemassa met alle kruiderijen bij de tomatenpuree en laat alles nog ± 15 minuten koken. Zeef de soep en breng haar eventueel met wat strooiaroma op smaak. Voeg tenslotte een scheutje room en de vulling toe. |
Home > Recepten