Home > Recepten

Tomatensoep met rode en gele tomaten, Italiaanse

100 gr tagliatelle

zout

1 pot runderfond (400 ml)

1 dl droge witte wijn

1 tablet tomatenbouillon (Aroma Mediterraneo)

3 kleine rode en 3 kleine gele tomaatjes

5 takjes basilicum

peper

enkele verse blaadjes of wat gedroogde basilicum

4 soepstengels

4 plakjes rauwe ham
  • Omschrijving recept: Soepen; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de tagliatelle in ruim water met wat zout volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

Breng intussen de fond met de wijn, het bouillontablet en 2 dl water aan de kook.

Was de tomaten en snijd ze overdwars in dunne plakjes.

Maak de takjes basilicum schoon en snijd de blaadjes in reepjes.

Voeg de tagliatelle aan de bouillon toe en warm goed door.

Schep er de tomaat en de basilicum door en breng de soep op smaak met wat peper en zout en warm nog 1 minuut goed door.

Verdeel de soep over 4 borden en garneer met wat basilicumblaadjes of gedroogde basilicum.

Serveer met de soepstengels, omwikkeld met de plakjes rauwe ham.