Home > Recepten

Aardappelsoep 10

4 grote, bloemige aardappelen

2 preien

1/2 winterwortel

1 ui

1 teentje knoflook

200 gr ham met zwoerd aan een stukje

1 1/2 liter kruidenbouillon

versgemalen peper, zout

1 courgette

een paar takjes selderij
  • Omschrijving recept: Soepen; Frans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de aardappelen, preien en geschilde winterwortel in stukjes en kook ze samen met de gesnipperde ui, het teentje knoflook uit de pers en de ham in 20 minuten in de bouillon gaar.

Neem de ham eruit en snijd hem in reepjes.

Zeef de bouillon, pureer de aardappelen en groenten en doe de aardappel-groentepuree weer bij de bouillon terug.

Breng de soep op smaak met peper en voeg eventueel wat zout toe.

Snijd de ongeschilde courgette in luciferdunne reepjes en warm die samen met de hamreepjes 3 minuten in de soep mee.

Knip de selderij fijn en bestrooi de soep ermee.

Notities

Lekker met boerenbrood, besmeerd met boter.