Home > Recepten

Locro (Mexicaanse aardappelsoep)

25 gr boter

2 kleingesneden uien

1 uitgeperst teentje knoflook

500 gr geschilde en in kleine blokjes gesneden aardappelen

5 dl runderbouillon

5 dl melk

100 gr gare doperwtjes (uit blik)

2 eieren

75 gr roomkwark

zout, peper
  • Omschrijving recept: Soepen; Mexicaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de boter in een pan en fruit hierin de kleingesneden uien en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten.

Voeg de blokjes aardappel, de bouillon en de melk toe en breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur laag, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken tot de blokjes aardappelen gaar zijn.

Voeg de doperwtjes toe en laat de soep nog 5 minuten doorkoken.

Klop de eieren in een kommetje los met de kwark.

Neem de pan van het vuur. Roer het ei-kwarkmengsel door de soep en maak alles op smaak met wat zout en peper.