Home > Recepten

Garbure (maaltijdsoep met veel verse groenten)

20 gr boter

200 gr ontbijtspek in grove blokjes

1 ui in ringen

2 teentjes knoflook

1 laurierblaadje

400 gr grote wortelen in plakjes

500 gr knolselderij in blokjes

400 gr gesneden groene kool

2 preien in stukken

klein blikje witte bonen (uitgelekt 240 gr)

fijngehakte peterselie

versgemalen zwarte peper
  • Omschrijving recept: Soepen; Frans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak in een grote braadpan in de boter het spek zachtjes uit.

Voeg de ui en de uitgeperste knoflook toe en laat dit ± 10 minuten zachtjes bakken.

Doe er het laurierblaadje, de wortelen en de knolselderij bij en laat die een paar minuten mee bakken.

Doe de groene kool en de prei erbij en schep even om.

Schenk zoveel kokend water in pan tot alle groenten onder staan.

Laat alles ± 30 minuten zachtjes koken.

Warm de laatste 5 minuten de witte bonen mee.

Roer er de peterselie door.

Breng de soep op smaak met zout en peper.