Soep, Zwitserse maaltijd- |
|
25 gr gedroogde groene erwten 25 gr sperziebonen 75 gr gekookte ham 1 laurierblaadje 2 kruidnagels 3 uien 2 eierdooiers 2 teentjes knoflook 50 gr vet 125 gr worteltjes 125 gr bloemkool 125 gr spruitjes 125 gr aardappelen 1/ dl slagroom Voor de balletjes: 50 gr boter 1 ei 80 gr bloem 2-3 eetlepels slagroom zout, peper, nootmuskaat |
|
BereidingWeek de gedroogde erwten en sperziebonen met de ham en de kruiden één nacht in 1 liter koud water.Hak de geschilde uien en de teentjes knoflook en fruit ze in hete boter goudgeel. Voeg alle verse groenten eraan toe en laat ze 2 minuten smoren. Voeg er de geweekte ingredienten en het vocht aan toe en laat 35 minuten koken. Haal de ham eruit, snijd hem in reepjes en voeg die er weer aan toe. Bind de soep met de eierdooiers, die eerst met slagroom zijn vermengd; laat niet meer koken. Roer voor de balletjes de boter tot crème, roer daar het ei, de bloem en de slagroom door en kruid dit. Vorm van deze massa met een theelepel balletjes en laat die in gezouten water 5 minuten zachtjes koken. Haal de balletjes met een schuimspaan uit het water en laat ze in de soep glijden. |
Home > Recepten