Home > Recepten

Uiensoep 3

4 grote, in dunne ringen gesneden uien

50 gr boter

1-2 gesnipperde tenen knoflook

1/2 theelepel peper

1/2 theelepel suiker

20 gr bloem

1 liter bouillon (bij voorkeur zelfgemaakt)

2 dl droge witte wijn

4 sneden witbrood zonder korst

8 eetlepels geraspte oude kaas
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter en fruit de uien en de knoflook daarin 15 minuten.

Voeg de suiker, de peper en de bloem toe en laat het geheel 5 minuten smoren.

Doe er de bouillon en de wijn bij en laat de soep 15 minuten koken.

Proef of er zout of peper bij moet.

Schenk de soep in soepkommen en leg het brood op de soep.

Bestrooi met de kaas en zet de kommen onder de voorverwarmde grill tot de kaas goudbruin is.

Serveer direct.