Home > Recepten

Uien-tomatensoep met ei

2 tomaten

1 ui

(olijf)olie

2 laurierbladeren

1 groentebouillontablet verse knoflook

blikje tomatenpuree

1 ei per persoon
  • Omschrijving recept: Soepen; Madeira
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Deze soep is op het eiland Madeira overal verkrijgbaar. Het typische ervan is dat het ei in de soep wordt gekookt.



Snijd 2 tomaten en 1 ui fijn en bak de uisnippers met een beetje (olijf)olie in een soeppan.

Doe er water, de tomaten, 2 laurierbladeren, 1 groentebouillontablet en naar smaak verse knoflook bij.

Laat het geheel aan de kook komen en zachtjes verder pruttelen.

Voeg om de soep te binden een blikje tomatenpuree toe.

Breek per persoon op de rand van de soeppan 1 ei en laat dit langzaam in de hete soep glijden (roer niet).

Na een paar minuten is het eiwit gestold en het eigeel erin zacht gekookt.

Schep het complete ei met een soeplepel uit de pan en serveer het op de soep.