Home > Recepten

Uiensoep met wortel en bier

Voor de bouillon:

500 gr runderlappen

1 1/2 liter water

1 laurierblad

1/2 ui

1 mespunt foelie

15 peperkorrels

1/2 theelepel gedroogde tijm

4 takjes selderij

zout



Voor de vulling:

600 gr uien

400 gr wortelen

2 eetlepels olie

1 flesje bier

paprikapoeder

2 eetlepels gehakte selderij







U kunt de soep ook pittig gratineren.

Besmeer sneetjes stokbrood dik met blauwe kaas, leg die in de met hete soep gevulde kommen en zet het geheel even onder een hete grill tot de kaas is gesmolten.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in stukken.

Breng het water aan de kook, voeg het vlees toe, breng het opnieuw aan de kook en schep het schuim af.

Laat het vlees ± 25 minuten in een open pan trekken.

Voeg het laurierblad, de in stukken gesneden ui, de foelie, peperkorrels, tijm en gewassen selderij toe en laat de bouillon nog 1 1/2 uur in een open pan op een zacht vuur trekken.

Schep het vlees uit de pan, houd het apart en zeef de bouillon.

Maak de uien en de wortelen schoon en snijd ze respectievelijk in ringen en in plakjes.

Verhit in een pan met dikke bodem de olie en fruit hierin de uien 5 minuten.

Voeg de wortelen toe en bak ze enkele minuten mee.

Schenk de gezeefde bouillon en het bier erbij en breng alles aan de kook.

Laat de bouillon nog 20 minuten zachtjes koken.

Voeg het vlees toe en breng de soep op smaak met paprikapoeder, peper en zout.

Strooi er vlak voor het serveren de selderij over.

Serveer deze soep met bruin brood, belegd met kaas.