Home > Recepten

Uiensoep met gember

3 uien

2 bolletjes gember

25 gr boter

2 theelepels kerriepoeder

1 vleesbouillontablet

2 eetlepels gembersiroop

2 sneetjes witbrood

2 eetlepels geraspte oude kaas

25 gr Danablu
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel en snipper de uien heel fijn.

Hak de bolletjes gember fijn.

Verhit de boter in een pan en bak de ui met de gember al omscheppend bruin.

Bak het kerriepoeder ± 1 minuut mee.

Voeg 1/2 liter water, het bouillontablet en de gembersiroop toe en laat de soep ± 10 minuten zachtjes koken.

Rooster de sneetjes brood en snijd ze in de maat van de soepkommen.

Strooi de geraspte kaas op de sneetjes en verkruimel de Danablu erboven.

Schep de soep in 2 ovenvaste soepkommen en leg de sneetjes brood erin.

Schuif de kommen onder de voorverwarmde grill en laat de kaas in ± 3 minuten smelten.