Home > Recepten

Groenten-fruitsoep met yoghurt

7 1/2 dl water

1 kg kleingesneden tomaten

1 schoongemaakte appel in stukjes

2 in plakjes gesneden worteltjes

2 in plakjes gesneden bleekselderijstengels

1 grote ui in ringen

1 gesnipperd groen pepertje (zaad verwijderd)

150 gr witte gehalveerde en ontpitte druiven

1 theelepel zout

1 theelepel komijnpoeder

1 theelepel gedroogde mint

limoensap

zout, peper uit de molen

2 eieren

2 1/2 dl yoghurt

4 takjes dragon



Variatie: Met peer en koolrabi in plaats van appel en bleekselderij.

Halveer de hoeveelheid tomaten en ga uit van 5 dl water. Voeg behalve dragon nog 2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes toe.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng het water met de tomaten, appel, wortel, bleekselderij, ui, het pepertje en de druiven aan de kook.

Voeg dan zout, komijnpoeder en mint toe en laat het geheel 35 minuten trekken.

Zeef de soep, bewaar de bouillon en pureer het vruchtvlees.

Giet de bouillon en de puree met elkaar in de pan terug en verwarm het geheel.

Breng op smaak met limoensap, zout en peper.

Klop in een kom de eieren los met de yoghurt.

Klop bij de yoghurt, al roerend, met een dun straaltje 2 1/2 dl van de hete soep.

Giet het ei-yoghurtmengsel langzaam al roerend terug in de pan (laat niet koken) en verwarm de soep nog een beetje.

Knip de blaadjes van de takjes dragon klein.

Schep de soep in kommen of borden en garneer met de dragon.

U kunt deze friszure soep zowel warm als koud eten.