Corn and chili Gumbo |
|
6 maïskolven 7 okra's* 1 rode paprika 1 rode ui of Spaanse ui 1 rode Spaanse peper 1 eetlepel olijfolie 2 geperste teentjes knoflook 1/2 eetlepel gemalen komijn cayennepeper zout, versgemalen peper 2 dl rode wijn 2 dl runder- of gevogeltebouillon Tip: Okra kunt u eventueel vervangen door courgette. |
|
BereidingSnijd de maïskorrels met een groot mes van de kolf.Snijd de okra's, paprika, ui en Spaanse peper in blokjes van 1/2 cm. Verhit in een braadpan de olie en bak daarin de okra, paprika, ui, peper en knoflook ± 2 minuten zachtjes. Roer er de komijn, een mespuntje cayennepeper en versgemalen peper door, blus af met rode wijn en laat het mengsel op hoog vuur ± 1 minuut inkoken. Voeg de maïskorrels en de bouillon toe en laat het mengsel nog ± 1 1/2 minuut op hoog vuur inkoken. Breng het op smaak met zout en peper. Lekker met lamsbout. |
Home > Recepten