Home > Recepten

Corn and chili Gumbo

6 maïskolven

7 okra's*

1 rode paprika

1 rode ui of Spaanse ui

1 rode Spaanse peper

1 eetlepel olijfolie

2 geperste teentjes knoflook

1/2 eetlepel gemalen komijn

cayennepeper

zout, versgemalen peper

2 dl rode wijn

2 dl runder- of gevogeltebouillon



Tip: Okra kunt u eventueel vervangen door courgette.
  • Omschrijving recept: Soepen; Cajun
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de maïskorrels met een groot mes van de kolf.

Snijd de okra's, paprika, ui en Spaanse peper in blokjes van 1/2 cm.

Verhit in een braadpan de olie en bak daarin de okra, paprika, ui, peper en knoflook ± 2 minuten zachtjes.

Roer er de komijn, een mespuntje cayennepeper en versgemalen peper door, blus af met rode wijn en laat het mengsel op hoog vuur ± 1 minuut inkoken.

Voeg de maïskorrels en de bouillon toe en laat het mengsel nog ± 1 1/2 minuut op hoog vuur inkoken.

Breng het op smaak met zout en peper.

Lekker met lamsbout.