Home > Recepten

Chili-groentesoep

1 eetlepel olie

1 witte uien

120 gr groene lomboks

1 liter kippenbouillon

1 grote aardappel

1/4 liter tacosaus

1 eetlepel limoensap

tortillachips

plakjes limoen

zout



TIP: Om de soep meer gevuld te maken, kunt u gekookte rijst toevoegen.
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de ui fijn en deel de lomboks in vieren.

Schil de aardappel en snijd hem in kleine reepjes.

Verhit de olie in een grote steelpan en bak de ui zachtjes tot hij glazig is.

Voeg de groene lomboks, de bouillon, de aardappel en de tacosaus toe, leg een deksel op de pan en laat de soep 20 minuten sudderen.

Roer het limoensap erdoor en voeg zout toe.

Serveer de soep met de tortillachips in soepkommen of op borden.

Laat in elke soepkom of in elk bord een dun schijfje limoen drijven.