Home > Recepten

Groentesoep met avocadodip, Mexicaans

2 eetlepels olie

1 zak Mexicaanse groentenmix (400 gr)

Mexicaanse kruiden (Seasonmix)

1 kuipje volvette smeerkaas (100 gr)

1 literpak tomatensap

3 tuinkruidenbouillontabletten

1/2 liter water

1 bakje verse avocadodip

1 bekertje zure room

15 gr koriander
  • Omschrijving recept: Soepen; Mexicaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een pan, doe de Mexicaanse groentenmix erbij, voeg naar smaak Mexicaanse kruiden toe en roerbak dit mengsel 2 minuten.

Voeg vervolgens de bouillontabletten, het tomatensap en het water toe, breng het geheel aan de kook en laat het 20 minuten zachtjes doorkoken.

Meng intussen in een apart bakje de avocadodip met de zure room.

Voeg aan het einde van de kooktijd de smeerkaas aan de soep toe.

Schep de soep in kommen, leg in het midden een lepel van het avocadodip-zure roommengsel en bestrooi met de fijngeknipte korianderblaadjes.