Kippensoep 1 |
|
Basisrecept: kippensoep met vermicelli: 750 gr (soep)kip 1 ui 2 worteltjes 1 stengel bleekselderij 1 laurierblaadje 1 takje tijm 1 stukje foelie 5 peperkorrels 40 gr fijne vermicelli zout Variatie 1: Met prei en sherry Voeg samen met de kipstukjes 1 in dunne ringen gesneden schoongemaakte prei en 2 eetlepels medium dry sherry aan de bouillon toe. Variatie 2: Met wortel en tong Voeg samen met de vermicelli 4 in plakjes gesneden worteltjes en samen met de kip 75 gr in reepjes gesneden rundertong toe. Variatie 3: Met Chinese mie en taugé Vervang de vermicelli door 40 gr Chinese mie en voeg deze samen met 150 gr taugé aan de kokende bouillon toe. Neem de pan direct van het vuur. Variatie 4: Met tuinkers en mosterd Neem aan het eind van de bereiding de pan van het vuur en voeg 1 bakje tuinkers en 2 eetlepels Zaanse mosterd toe. |
|
BereidingSnijd de kip in stukken.Doe ze met 1,2 l water in een pan en laat zachtjes koken. Schep het schuim eraf. Pel de ui en snijd hem in vieren. Maak de worteltjes en de bleekselderij schoon en snijd deze in stukken. Voeg de groenten en de kruiden toe en laat de bouillon ± 2 uur trekken. Zeef en ontvet de bouillon. Haal het kippenvlees van de botjes. Breng de bouillon aan de kook, voeg de vermicelli toe en kook in ± 10 minuten gaar. Voeg de kip toe en warm die 2 minuten mee. Breng de soep op smaak met zout. |
Home > Recepten