Home > Recepten

Waterzooi van kip 3

1 kip van ± 1200 gr

zout, peper

30 gr boter

1 prei

1 stengel bleekselderij

1 ui

1 wortel

1 liter kippenbouillon

2 eierdooiers

1 eetlepel melk

2 eetlepels peterselie
  • Omschrijving recept: Soepen; Belgisch (Vlaanderen)
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kip in 8 gelijke stukken en bestrooi die met zout en peper.

Smelt de boter in een grote braadpan.

Maak de prei, bleekselderij, ui en wortel schoon en snijd ze klein.

Laat de groenten 10 minuten in de boter smoren.

Leg de stukken kip op de groenten en schenk de bouillon erbij.

Breng het geheel aan de kook, doe een deksel op de pan en laat alles een uurtje sudderen.

Haal de stukken kip uit de bouillon en houd ze warm.

Klop de eierdooiers los met de melk.

Giet eerst een paar lepels hete bouillon bij het ei-melkmengsel, roer dit goed door elkaar en giet dit mengsel dan bij de bouillon.

Haal de bouillon van het vuur.

Verdeel de groenten en de bouillon over 4 soepborden en leg de stukken kip erin.

Strooi er peterselie over.