Home > Recepten

Vissoep 2

1 ui

40 gr boter

6 eetlepels bloem

2 kruidenbouillontabletten

1 eetlepel tomatenpuree

400 gr gesneden soepgroenten

500 gr kabeljauwfilet

zout, peper

1 blik maïskorrels

1 theelepel Italiaanse keukenkruiden
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de ui schoon en snijd hem klein.

Verwarm de boter in een grote pan en fruit de ui hierin glazig.

Voeg de bloem toe en warm dit goed door.

Giet er in gedeelten onder goed roeren 1 1/2 liter water bij tot een dunne gebonden soep is ontstaan.

Voeg de bouillontabletten, de tomatenpuree en de gewassen soepgroenten toe en kook dit 5 minuten.

Verdeel de vis in stukjes en bestrooi ze met zout, peper en de Italiaanse keukenkruiden.

Roer de vis en de maïs door de soep en kook de vis in ± 8 minuten gaar.

Geef er geroosterd brood bij.