Home > Recepten

Currysoep met glasnoedels

Voor de bouillon:

2 eetlepels olie

2 fijngesneden rode uien

3 fijngesneden teentjes knoflook

zout

1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)

1/2 theelepel gemalen komijn (djinten)

1 1/2 eetlepel kemiriepasta (potje)

1/2 theelepel garnalenpasta (trassi)

1/2 theelepel gemalen kurkuma (koenjit)

6 dl kokosmelk (blik á 4 dl)

± 1 1/2 kg kipdelen

2 stengels citroengras (sereh)

3 blaadjes salam

5 schijfjes laoswortel

1-2 theelepels suiker



Voor erbij:

1 zakje lontong (witte kleefrijst)

4 eetlepels olie

1 tahoe in blokjes van 1 1/2 x 1 1/2 cm

200 gr glasnoedels (laksa of bihoen)

250 gr taugé

2 eetlepels fijngesneden koriander

2 in schuine ringen gesneden rode pepertjes

3 in schuine gesneden ringen lente-uitjes

4-6 eetlepels gebakken uitjes (fruitjes)
  • Omschrijving recept: Soepen
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bouillon:

Laat in een grote pan de uien en de knoflook in 2 eetlepels olie ± 5 minuten zachtjes bakken.

Voeg 2 theelepels zout, de koriander, komijn, kemirie, garnalenpasta en kurkuma toe en bak die omscheppend ± 2 minuten.

Voeg de kokosmelk, 5 dl water, de suiker, het citroengras, de salam, laos en kip toe en kook de kip in 45-69 minuten zachtjes gaar.

Schep de kip uit de bouillon en snijd het vlees in reepjes.

Breng de bouillon met zout op smaak.



Kook de lontong in het zakje in ruim water in ± 45 minuten gaar.

Laat hem in het zakje afkoelen, knip het zakje open en snijd de rijst in blokjes.

Bak de blokjes tahoe in 2 eetlepels olie (in gedeelten) in ± 5 minuten knapperig en laat ze op keukenpapier uitlekken.

Week de noedels volgens de gebruiksaanwijzing en laat uitlekken.

Bak de kipreepjes In 2 eetlepels olie in 5-8 minuten goudbruin.

Voeg de taugé en de koriander toe en bak die 1 minuut mee.

Leg de blokjes lontong in diepe borden en verdeel daarop de noedels, het kipmengsel en de tahoe.

Schenk er wat bouillon over en garneer de noedels met gebakken uitjes, ringetjes peper en lente-ui.